Kati

  1

Katsoin peilistä kasvojani. Vastaan tuijotti kaksvitonen kivan näköinen nainen. Vaaleat luonnonkiharat hiukset ylsivät olkapäille, silmät olivat siniset ja kasvot hyvänmalliset. Toinen silmänalus oli tummanpunainen ja tiesin sen muuttuvan mustaksi lähipäivinä. Olin saanut jälleen koulutusta mieheltäni. Minun ei pitäisi jutella vieraiden miehien kanssa edes pihalla.

Rakastuin Erkkiin neljä vuotta sitten. Olimme juhlimassa Piian synttäreitä ravintolassa Helsingissä. Erkki haki minut tanssimaan. Heti ensimmäisen tanssin aikana hän hurmasi minut jutuillaan ja käytöksellään.

Luulin löytäneeni unelmien miehen, mutta erehdyin pahemman kerran.

Alku oli kuin unta, 24-vuotias Erkki osasi aina yllättää minut lahjoilla ja muilla huomionosoituksilla. 21-vuotias pääni oli täynnä pilvenhattaroita ja vaaleanpunaisia unelmia. Haaveilin kolmesta maailman suloisimmasta lapsesta.

Menimme kihloihin kolmen kuukauden seurustelun jälkeen ja pidimme kunnon pirskeet ravintolassa. Kesken pirskeiden sattui outo tapahtuma, jota en silloin ymmärtänyt, mutta jonka nyt ymmärrän hyvin.

Olin asioilla vessassa ja olin jo pesemässä käsiäni, kun viereeni tuli täysin outo nuori nainen ja sanoi minulle. "Olet tekemässä elämäsi suurinta virhettä, sinuna pakkaisin laukut ja muuttaisin toiselle paikkakunnalle." Samalla hetkellä vessaan tuli kaksi naista.

"Mitä" kysyin.

Mutta hän vilkaisi naisia ja lähti saman tein mitään vastaamatta vessasta.

Kuivasin käteni ja lähdin takaisin ravintolasaliin. Yritin katsella näkyisikö naista, mutta en nähnyt. Hän oli kadonnut kuin maan nielemänä. Kerroin tapahtumasta parhaalle ystävälleni Jennille, mutta jostain syystä en maininnut asiasta Erkille. Jenni asui Kajaanissa, mutta oli tullut juhlimaan kihlajaisiamme. Hänkin ihmetteli mitä nainen oli tarkoittanut, mutta illan mittaan unohdin koko tapaamisen.

Asuin siihen aikaan vielä Kajaanissa, mutta kaikki lomat ja pitemmät vapaa-ajat vietimme Erkin kanssa joko Kainuussa tai pääkaupunkiseudulla.

Vuoden kuluttua ensitapaamisesta menimme naimisiin. Olin valmistunut lähihoitajaksi pari kuukautta aikaisemmin Kajaanissa ja viikko valmistumisen jälkeen muutin Helsinkiin Erkin asuntoon. Hääpäivä oli aivan mahtava. Vieraita oli noin 80:tä. Suurin osa heistä oli kylläkin Erkin sukulaisia tai tuttuja. Minun puolelta ei ollut kuin minun kavereita, sillä isäni ja äitini olivat kuolleet ja olin perheemme ainoa lapsi. Siitä huolimatta tunsin olevani maailman onnekkain ihminen, koska luulin saavani samalla paljon uusia sukulaisia.

Myös häidemme aikana sattui outo tapahtuma, kännykkääni oli tullut tekstiviesti: 'Et sitten uskonut varoitustani! No minä seuraan tilannetta ja autan tarvittaessa'. Lähettäjää viestissä ei näkynyt.

Erkille en näyttänyt viestiä, mutta Jennille näytin. Yhdessä ihmettelimme viestiä.

"Tässä on nyt jotakin mitä me ei tiedetä" sanoi Jenni vakavana ja jatkoi, " tämä ei tunnu hyvältä."

"Tää on joku pilajuttu", sanoin. "Minä poistan tän viestin."

"Voisko se olla se sama nainen, joka oli siellä vessassa teijän kihlajaisissa?" jatkoi Jenni.

"Tuskin, mä en oo nähny sitä sen jälkeen", vastasin, vaikka en ollut asiasta ihan varma.

Kerran tavaratalon kahvilassa yksi ollessani nahka-asuun pukeutunut nainen oli katsellut minua. Kun katsoin häntä tarkemmin, nainen kääntyi ja lähti pois. Minusta hän oli näyttänyt tutulta, mutta osasin yhdistää kasvot oikeaan paikkaan vasta hetken kuluttua. Silloin nainen oli jo kadonnut, enkä ollut edes varma oliko kyseessä sama henkilö.

  2

Lapsia en halunnut tehdä aivan heti, sillä halusin ensin löytää työpaikan ja olla vähän aikaa kahden. Ensimmäinen yhteenotto meillä Erkin kanssa oli kun aloin etsiä töitä. Hänen mielestä minun ei tarvinnut mennä töihin vaan voisimme elää hänen palkallaan. Erkki sai kieltämättä hyvää palkkaa Outokummulta, mutta minä taas halusin työpaikan, ettei koulutukseni menisi ihan hukkaan, vaan ehtisin saada työkokemusta ennen kuin tekisimme lapsia. Pidin pääni ja sain työpaikan yksityisestä vanhainkodista. Erkki ei pitänyt yhtään siitä, varsinkaan minun ilta- ja yövuoroista.

Pian hän alkoi tentata minua työvuorojen jälkeen. Ketä oli paikalla ja mitä olin tehnyt. Olin vähän ihmeissäni moisista kysymyksistä, olinhan sentään työssä paikassa jossa ihmisten keski-ikä oli yli kuusikymmentä vuotta ja kaikki alle kuusikymppiset olivat naisia eli työkavereita, lukuun ottamatta huoltomiestä joka kävi tarvittaessa. Ja hänkin oli lähes viisikymppinen kalju, vatsakas mies.

Muutenkin Erkistä alkoi ilmetä outoja asioita. Hän soitti joka päivä äidilleen ja kertoi tälle kaikki murheet. Kerran kuulin vahingossa kun hän selitti mielestäni turhan tarkkaan asioitamme äidilleen. Puhelun loputtua kysyin, "Tarvitseeko sinun noin tarkkaan selittää meidän asioita äidillesi?"

Erkki säpsähti ensin ja sai sitten kauhean hepulin. "Mitä siinä kyttäät minun asioitani. Minä saan puhua äidilleni mitä haluan", hän huusi aivan raivona ja näytti kuin aikoisi käydä kimppuuni.

Myöhemmin yllätin hänet tutkimasta kännykkääni ja huomasin, että hän alkoi myös seurata sähköpostiani.

"Pitääkö sitä joka päivä olla tuon Jennin kanssa yhteydessä. Anna niiden lappalaisten olla siellä rauhassa."

"Ensinnäkin Jenni on minun paras kaveri ja toiseksi Kajaani on keskellä suomea. Mitä haittaa siitä on vaikka lähetämme sähköposteja toisillemme ja kerromme kuulumiset?"

"Mitä sille kuuluu meidän asiat."

"Samaa voisin kysyä äidistäsi", vastasin kiukustuneena.

Jenni oli tosiaan minun paras kaveri. Olimme tutustuneet Kajaanissa opiskellessamme lähihoitajaksi. Olin vuokrannut Kajaanista asunnon opiskelun ajaksi ja pannut lehteen ilmoituksen jossa etsin alivuokralaista. Jenni vastasi ilmoitukseen. Hän oli kotoisin Ämmänsaaresta ja oli tulossa samaan koulutukseen.

Me tulimme alusta asti aivan uskomattoman hyvin toimeen keskenään ja jo viikon päästä tuntui kuin olisimme tunteneet aina toisemme. Kumpikin tiesi kaiken tärkeän ja tarpeellisen toisestaan. Ainoastaan yksi aika oleellinen asia Jennistä selvisi minulle vasta parin kuukauden kuluttua, hänen syntymäpäivänään.

  3

Ensimmäisen kerran Erkki löi minua erään kostean ravintolaillan jälkeen, kun olimme tulleet taksilla kotiin. Erkki oli koko matkan ajan mitään puhumatta ja kotona meillä alkoi kauhea riita. Olin kuulemma melkein nainut tanssilattialla erästä miestä, jonka kanssa olin tanssinut. Lopulta riita johti siihen, että Erkiltä loppuivat sanat ja hän löi minua nyrkillä kasvoihin. Lyönti tuli niin yllätyksenä, etten osannut ollenkaan väistää tai suojautua siltä. Isku osui minua oikeaan poskeen, silmissäni välähti kirkas salamavalo ja minä tipahdin lattialle istualleni. Olin aivan tyrmistynyt, miten hän saattoi lyödä minua? Erkki katsoi minua hetken sanattomana ja meni sitten makuhuoneeseen. Minä nousin huterin jaloin ylös ja istahdin sohvalle aivan ymmälläni. Jossakin vaiheessa yötä nukahdin siihen.

Aamulla Erkki herätti minut ja pyyteli vuolaasti anteeksi. Lupasi myös ettei hän enää koskaan lyö minua.

Sen jälkeen hän on lyönyt minua monta kertaa, eikä nykyisin edes pyydä jälkeenpäin anteeksi tai lupaa olla lyömättä.

   4

Lähetin Jennille tekstiviestin, 'Se on aurinkolasikeli taas koko viikon, olin TUHMA, nyrkistä tuli.'

Aloitin siivoamisen. Enää en ollut töissä hoitokodissa. Erkki oli päättänyt, etten minä ehdi hoitaa kotia tarpeeksi hyvin jos käyn työssä yhtä aikaa. Hän tarvitsee edustavan kodin ja vaimon, että voi kutsua vieraita. Aika harvoin meillä ketään kävi, paitsi anoppi, joka kävi mielestäni turhankin usein.

Kerran anoppi tuli kun minulla oli silmä mustana ja mustat sormien jäljet käsivarressa. Pidin tahallani lyhythihaista puseroa. Anoppi oli kuitenkin kuin ei olisi huomannut mitään. Kun hän oli lähdössä, mainitsin asiasta. Anopin ainoa kommentti oli 'Sinun pitää varmaan totella paremmin Erkkiä'. Oli anoppi niin lähellä vammautumista, ettei arvannutkaan.

 

Joskus meillä kävi Erkin työkavereita ja hänen pomonsa Niko. Niko kävi ennen vaimonsa Mairen kanssa, mutta nykyisin yksin, sillä he eivät ole enää naimisissa. Niko on komea mies ja tietää sen itsekin. Ja niin naisiin menevä, että jäi lopulta kiinni syrjähypyistä ja vaimo otti eron.

Käydessä meillä Niko katseli minua aina aika tarkkaan. Eikä Erkki huomannut mitään koska piti häntä maailman toiseksi tärkeimpänä ja parhaimpana ihmisenä, heti jumalaisesta äidistänsä seuraavana. Minun sijoitus Erkin listalla oli varmaan jossakin kympin kohdalla ja kavereitteni jossain viiden miljoonan kohdalla.

  5

Kun olin saanut siivottua, avasin tietokoneen ja tarkistin salaisen sähköpostini. Jenniltä oli tullut postia.

' Et sinä voi jatkaa sillalailla. Ei Erkillä ole mitään oikeutta hakata sinua. Ota ero ja muuta tänne Kajaaniin. Minä voin hommata sinut heti töihin tänne, missä itsekin olen. Täältä on jäämässä yksi hoitsu äitiyslomalle ja hän aikoo olla kotona ainakin sen kolme vuotta. Todennäköisesti on kauemminkin, koska aikoo tehdä putkeen ainakin kolme lasta. Johtaja on minun hyvä ystävä ja hän ottaa sinut varmasti töihin kun minä puhun sinusta ja sinun tilanteesta. Sen mies myös hakkasi, kunnes hän kyllästyi siihen ja otti eron.

Voit asua minun luona aluksi tai vaikka pysyvästi, Ÿ.

Nyt pitää jatkaa töitä. Soittele.'

Tiesin Jennin haluavan minut asumaan luokseen koska hän halusi käännyttää minut. Nyt minusta ajatus tuntui aika turvalliselta, ei tarvitsisi aina pelätä.

  6

Kun olin asunut opiskeluaikana Jennin kanssa parin kuukautta, minulle selvisi että hän pitääkin enemmän tytöistä kuin pojista.

Olimme ravintolassa juhlimassa Jennin synttäreitä. Ilta oli muuten hauska, mutta emme löytäneet kiinnostavaa seuraa. Olimme nauttineet sopivasti alkoholia ja palasimme kahdestaan asunnolle. Avasimme vielä valkkaripullon ja laitoimme yöasut päälle. Minulla oli yöasuna Kärppien pelipaita eikä muuta ja Jennillä oli lähes läpinäkyvä pitsiyöpaita. Molemmilla oli myös samanlaiset pörrötossut jalassa. Jenni oli ostanut ne meille molemmille kuukauden yhdessä asumisen kunniaksi.

Aloimme katsoa telkkarista jotain jännittävää ja romanttista nyyhkyelokuvaa. Elokuvaa katsoessamme Jenni painautui minun kainaloon ja se tuntui minusta kivalta, aivan kuin olisin suojellut häntä. Jossakin vaiheessa Jennin käsi ajautui reidelleni alkaen varovaisesti hyväillä sitä. Yllätyksekseni huomasin yhtä äkkiä olevani aivan kiimassa enkä voinut ajatella muuta kuin hyväilevää kättä. Toivoin sen jatkavan matkaa ylemmäs kohti jalkoväliäni. Aina kun käsi pysähtyi, toivoin JATKA, JATKA....

Jossakin vaiheessa Jenni taivutti päänsä, katsoi minua silmiin ja suuteli minun huulia ensin kevyesti, sitten intohimoisesti. Vastasin kiihkeästi suudelmaan ja tunsin Jennin kielen työntyvän suuhuni. Kukaan ei ollut aikaisemmin suudellut minua niin intohimoisesti.

Jennin käsi liukui reittäni pitkin ylös, siirtäen samalla pelipaidan helman edestä paljastaen minun vähäisen karvoitukseni. Sormi saavutti minun kiimaisen pilluni. Se alkoi hyväillä liukasta klitoristani, liikkuen niin taitavasti, että tuntui laukeavani aivan kohta. Sormi lopetti hieromisen, vaikka olisin halunnut sen jatkavan, tuntui melkein kidutukselta lopettaa siinä vaiheessa. Jenni tarttui minun käteen ja johdatti sen jalkojensa väliin. Tunsin karvattoman jalkovälin, kuumat liukkaat häpyhuulet ja klitoriksen. Aloin tutkia etusormella uteliaasti ja varovasti hänen pillua. En ollut aikaisemmin koskenut ketään muuta naista sieltä ja minusta oli kiihottavaa tutkia sitä. Hieroin Jennin klitorista pyörivin liikkein. Yritin jäljitellä sitä, mikä minusta itsestä tuntui hyvältä, kun tyydytin itseäni. Sama tuntui tehoavan Jenniin, ainakin hänen ääntelystä päätellen.

Halusin tutkia Jenniä vielä tarkemmin. Liu'utin sormeni hänen sisään. Pillu sykki kuumana ja tiukkana sormeni ympärillä. Hivelin emättimen etureunaa etsien G-pistettä. Tunsin Jennin värähdyksestä missä se oli. Aloin hieroa sitä. Jenni alkoi voihkia ja kiemurrella mielihyvästä.

Minulle tuli vastustamaton halu maistaa Jenniä. "Saanko nuolla sinua."

"Saat", Jenni huokaisi heti.

Otin sormen pois G-pisteeltä ja siirryin kontalleen Jennin levitettyjen reisien väliin. Katsoin uteliaana märkää, punaista pillua. Klitoris nöpötti turvonneena ja kosketin sitä kieleni kärjellä. Jenni voihkaisi. Aloin nuolla ja imeä sitä. Se maistui suolaiselta eikä ollenkaan pahalta. Työnsin sormeni sisään alkaen liikutella sitä edestakaisin samalla jatkaen nuolemista. Jenni alkoi vaikertaa mielihyvästä. Lisäsin voimaa ja vauhtia. Jennin vartalo alkoi kiemurrella ja suusta kuului pidätettyä valitusta. Tunsin suulla ja sormella kuinka pillu alkoi turvota ennen orgasmia. Jenni jännittyi ja laukesi syvästi huokaisten, väristysten ravistellessa hänen kehoaan. Suutelin vielä varovasti hänen klitorista, Jenni huohotti voipuneena ja värähti aina minun suudellessa sitä.

Saatua hengityksen tasaantumaan Jenni kumartui suutelemaan minua, tarttuen samalla pelipaitani helmaan vetäen sen yltäni pois.

"Tule tänne sohvalle makaamaan."

Nousin ylös ja asetuin sohvalle selälleni. Jenni riisui yöpaitansa ja tuli päälleni alkaen suutelemaan minua. Hänen kielensä tunkeutui uudelleen suuhuni. Hän oli todella taitava siinä. Pian hänen huulet siirtyivät minun kaulalleni ja siitä vatsan kautta jalkoväliin.

suudelma2.jpg

Jennin kieli ja huulet tekivät sellaisia temppuja minun kiimaiselle pillulleni, ettei mennyt kuin hetki kun sain sellaisen orgasmin jota muistelen vieläkin haikeana huonon yhdynnän jälkeen.

Nousimme istumaan, suutelimme ja hyväilimme vielä nautinnollisesti toisiamme.

suudelma.jpg

Asetuimme raukeana makamaan sohvalla ja nukahdimme siihen.

Aamuyöstä heräsin Jennin kädet ympärilläni, tuntien hänen rauhallisen hengityksen niskassani ja hänestä huokuvan lämmön. Olisin halunnut herätä joka aamu sellaiseen tunnelmaan, mutta tästä idyllistä puuttui pienten lasten haju ja vastuu heistä sekä ilo seurata pienen ihmisen kehittymistä. Olin surullinen omasta ja Jennin puolesta.

  7

Olin ikkunaostoksilla keskustassa, aurinkolasit päässä vaikka oli pilvinen päivä. Olin taas saanut tapakasvatusta. Katselin kesämekkoja, kun viereeni ilmestyi nahka-asuinen nainen. Hän näytti heti jotenkin tutulta.

"Hei Kati, lähdetään tuohon baariin, minulla on sinulle tärkeää asiaa", nainen sanoi.

Tunnistin naisen samaksi jonka olin nähnyt kihlajaisiltana vessassa ja myöhemminkin vilaukselta silloin tällöin. Mielenkiintoni heräsi heti. Kuka tuo nainen oli, mistä hän tiesi nimeni ja mitä asiaa hänellä oli. Minulla oli jotenkin sellainen olo, kuin hän olisi tarkkaillut minua kihlajaisista alkaen.

"Mennään vain", sanoin uteliaana.

"Minä olen muuten Minttu", nainen sanoi ja ohjasi minut baariin. Perässämme sisään tuli nahka-asuinen iso mies.

Nainen johdatti minut pöytään. Istahti minua vastapäätä ja iso mies istuutui viereeni, aivan kuin vahtimaan etten lähde pakoon.

"Ota aurinkolasit pois", nainen sanoi lempeästi.

"Mitä tämä on?" kysyin pelokkaasti, minua hirvitti vieressä istuva mies. Hän näytti aivan joltakin Helvetin Enkelin jäseneltä.

"Ota ne pois kerran Minttu käskee", mies sanoi mielestäni uhkaavasti syvällä äänellä.

Katsoin ympärille, ei ollut ketään jolta pyytää apua. Vain kaksi teinityttöä istui kauempana toisessa pöydässä juoden limsaa. Tartuin vapisevalla kädellä aurinkolaseihini ja otin ne pois.

"Erkkihän tuon teki", nainen totesi varmana asiasta, katsoen mustaa silmänalustaani.

Nyökkäsin varovasti.

"Tämä tässä on Killeri tai oikeasti Kimmo", Minttu sanoi nyökäten mieheen päin hymyillen. Killeri ojensi pizzalapion kokoisen kätensä, puristi kättäni ja hymyili poikamaisesti, ei ollenkaan 'helvetin enkelimäisesti'.

"Hae meille kaljat, tuo kolme", Minttu jatkoi. Killeri lähti kiltisti hakemaan olutta.

"Tunnetko sinä Erkin", kysyin hämilläni.

 "Minä tunnen Erkin oikein hyvin. Olin hänen kanssa kihloissa melkein vuoden. Hän jätti minuun sellaisen trauman, etten olisi varmaan selvinnyt siitä ilman Killeriä."

"Löikö hän sinuakin?"

"Löi monta kertaa ja teki paljon pahempaakin. Tapasin hänet ollessani 17-vuotias. Aluksi hän oli aivan ihana, sitten homma muuttui aivan painajamaiseksi."

"Mitä tapahtui?" Kysyin pahaa aavistellen.

Minna alkoi kertoa suhteestansa Erkkiin.

"Niinkö sanoin, aluksi hän oli aivan ihana, mutta vähitellen hän muuttui. Viina ei sopinut hänelle yhtään. Kännissä ollessaan hän käski minun tarjoilla kavereilleen viinaa vähissä vaatteissa. Myöhemmin minulla ei saanut olla päällä kuin pieni esiliina. Minua hävetti aivan hirveästi. Sellaisten iltojen jälkeen hän oli minulle vihainen. Olin muka tahallaan keikistellyt turhan paljon kavereille ja Sitten tuli nyrkistä. Aamulla hän pyysi anteeksi, lupasi taivaat ja maat minulle. Sanoi myös, ettei lyö enää koskaan. Ja minä pöljä uskoin aina. Hän osasi olla niin vakuuttava"

Killeri tuli takaisin tuoden kolme olutta.

"Ajattelitko koskaan jättää hänet?" Kysyin varovasti, koska en tiennyt halusiko Minttu puhua Killerin kuullen.

"Joo ja jätinkin, mutta hän puhui ja lahjoi minut takaisin. Mutta lopulta homma meni aivan mahdittomaksi."

"Mitä tapahtui?" kysyin henkeä pidätellen.

"Ensimmäisen kerran lähdin pois, kun olimme viettäneet kostean illan Erkin ja hänen kahden kaverin kanssa. Olin tosi juovuksissa ja Erkki puolittain puhui ja puolittain pakotti minun antamaan kavereille kanssa. Sitten yöllä kun kaverit olivat lähteneet, hän haukkui minut kiimaiseksi huoraksi joka antaa kaikille ja lopulta hakkasi minut kunnolla. Lähdin seuraavana arkipäivänä, Erkin ollessa töissä, kaverin luokse.

 En vastannut puheluihin enkä ilmoittanut missä olen. Lopulta hän löysi kuitenkin minut. Alkoi tulla lahjoja ja kirjeitä. Ulkona en liikkunut kuin päivällä hänen työssä ollessa ja viikonloput olimme kaverin mökillä.

Kahden viikon kuluttua menkat olivat niin myöhässä että tein raskaustestin, tulos oli positiivinen. Ensin olin hämilläni ja sitten onnellinen, olen aina halunnut monta lasta. Olen aina ollut huono muistamaan pillereiden syönnin säännöllisesti, ja epäilin joskus vielä käyvän näin. Ajattelin lapsen muuttavan kaiken hyväksi ja vastasin Erkin tekstiviestiin. Sovimme tapaamispaikaksi ravintolan, Erkki lupasi tarjota ruoan."

Minttu keskeytti kertomuksen ja otti pitkän ryypyn olutta. Huomasin sormuksen hänen nimettömässä. Ainakin hän on nyt kihloissa, ajattelin ja toivoin hänen olevan onnellinen.

Hän jatkoi kertomusta.

" Menin ravintolaan, Erkki istui valmiina pöydässä. Pöytä oli katettu upeasti, oli ruusuja ja hienot astiat. Näki että Erkki oli halunnut erikoiskohtelun tähän pöytään. Hän oli niin ihana koko illan. Kertoi kaikki tulevaisuuden unelmat, olisi iso perhe. Onnellinen isä ja äiti, sekä lapset ja hänen äitinsä auttaisi aina tarvittaessa." Minttu otti välillä huikan olutta.

"Minusta kyllä hänen äitinsä auttoi jo silloinkin ihan liikaa. Tuntui kuin Erkki olisi kysynyt kaikki tärkeät asiat äidiltään ennen päätöstä ja äiti olisi aina sanonut viimeisen sanan", Minttu huokaisi.

Katsoin Kimmoa, hän näytti siltä, että jos Erkki tulisi nyt tänne, niin ei taitaisi mies syödä kuin velliä pillillä moneen viikkoon 'tietenkin äidin avustuksella'.

"Tietenkin minä uskoin kaikki hänen jutut ja palasin hänen luokse. Olin niin typerä", Minttu jatkoi huokaisten selvästi vihaisena itselleen. "Erkki oli yhtä hymyä koko ajan ja suunnitteli matkoja ja muuta mukavaa. Päätin kertoa hänelle olevani raskaana. Uutinen oli Erkille melkoinen järkytys. Hän poistui kotoa ja tuli takaisin noin puolen tunnin kuluttua. Jälkeenpäin mietin hänen varmaan soittaneen rakkaalle, kaikkitietävälle äidilleen kysyäkseen mitä nyt tehdään."

Minttu otti jälleen kulauksen olutta ja jatkoi kertomusta kiihkeästi, "alkoi kova selittely, miksi nyt ei olisi oikea aika tehdä lasta. Tuli lupauksia ja aikatauluja lastenteolle. Perusteluja tuli niin paljon että lopulta minäkin uskoin, ettei nyt ollut oikea aika ja suostuin aborttiin. Abortin jälkeen olin tosi masentunut. Parin päivän kuluttua abortista Erkki otti kunnolla viinaa ja haukkui minut kyrvänkipeäksi huoraksi ja huusi että kenellekähän minä olin lasta odottanut. Lopuksi tuli vielä nyrkistä. Sitten Erkki sammui sohvalle."

Näin Mintun silmistä, etteivät kyyneleet olleet kaukana.

"Erkin sammuttua, otin rahani, pankkikorttini, vähän vaatetta ja lähdin ulos. Kuljin kuin usvassa, en oikein tiennyt mihin mennä. Paras kaverini oli Espanjassa lomalla enkä tuntenut kaupungista muita kenen luokse voisin mennä yöllä. Haudoin mielessä jo vaikka minkälaisia itsemurha-ajatuksia.

Siinä kävellessäni mitään näkemättä, kyynelten ja meikin valuessa, törmäsin isoon pelottavan näköiseen mieheen.

No mikä tytöllä on hätänä, tämä nahka-asuinen mies kysyi.

- Ei mikään -, vastasin tukahtuneesti.

- No eipä puhuta pehmoisia -, mies sanoi lempeästi ja ojensi minulle liinan jossa oli moottoripyörällä ajavan luurangon kuva. - Kuivaa naamasi ja kerro minulle mikä mieltä painaa -, pelottava mies sanoi ja ohjasi minut istumaan kaupan ikkunalaudalle. Istuin siihen ja jostakin syystä kerroin hänelle itkien kaiken. Mies kuunteli minua vakavana ja kun pääsin loppuun, hän sanoi, - nyt hommataan sinulle yöpaikka ja aamulla alamme järjestää sinun elämää oikeille urille -.

Hän vei minut kotiinsa ja antoi minulle yöpaikan."

Minttu joi jälleen olutta ja vilkaisi Kimmoa hellästi. Arvasin pelottavan miehen olleen Kimmon.

"Aamulla mies esittäytyi paremmin minulle, eikä näyttänyt enää yhtään pelottavalta. Killeriksi häntä sanottiin. Hän tenttasi minua lisää. Kun kerroin, etten halua enää ikinä mennä Erkin lähellekään, Killeri aikoi järjestää asian.

- Minä käyn hakemassa sinun tavarat Erkin luota. Laita sille viesti ettet tule enää takaisin ja joku hakee sinun tavarat puolentunnin kuluttua. Tee sitten lista mitä haluat sieltä -.

Tein lyhyen listan, ei minulla siellä paljon omaa tavaraa ollutkaan. Melkein kaikki, vaatteita lukuun ottamatta olivat Erkin. Lähetin viestin jossa sanoin muuttavan, enkä halua nähdä häntä enää ikinä ja että tavaroitani tullaan kohta hakemaan.

Kuulin Kimmon soittavan jollekin ja sanovan - puolen tunnin päästä tehdään pieni tavaranhakukeikka, tule autolla ja ota Sussu mukaan -.

Annoin listan ja osoitteen Kimmolle. Annoin myös avaimet ja käskin jättää ne sinne jos he saavat kaiken mitä on listalla. Tärkein oli vihreä laatikko jossa oli kaikki todistukseni, henkilökohtaiset paperini ja passini.

Hetken päästä ovikello soi ja Kimmo avasi oven. Vaalea nainen tuli sisään.

- Tässä on Sussu, hän jää sinulle kaveriksi. Voit purkaa hänelle pahaa mieltä -, Kimmo sanoi ja esitteli meidät.

Sussu tuli ja halasi minua kuin vanhaa rakasta tuttua."

Minttu otti jälleen olutta ja jatkoi. "Puhelimeni soi ja soittaja oli yllätys, yllätys Erkki. En vastannut, vaan panin puhelimen äänettömäksi. Hetken päästä näin kun tekstiviesti tuli. 'Kulta tule kotiin, lupaan hyvittää kaiken. Vastaa puheluun.'

En vastannut viestiin. Kohta hän soitti uudestaan, mutta annoin soida rauhassa. Sitten tuli uusi viesti. 'Täältä ei kukaan vie mitään, perkele!'

Sehän nähdään, ajattelin."

Killeri jatkoi juttua. "Menimme sinne ja soitin ovikelloa, mutta kukaan ei avannut. Henkka, jonka kanssa olin hakemassa muuttokuormaa, otti avaimen minulta ja avasi oven. Valmistauduin ottamaan vastaan mahdollisen hyökkäyksen, mutta ei sieltä mitään hyökkäystä tullut. Äijä vain kiljui ettei tänne saa tulla tai hän soittaa poliisit paikalle.

Vastasin, - siitä vain, niin selvitetään pohjia myöten tämä Mirjan pahoinpitely, esivallan kanssa. - Äijä valahti kalpeaksi eikä puhunut enää mitään vaikka kysyimme missä Mintun tavarat olivat.

No me etsimme ne itse ja löysimme kaikki.

Lähtiessä sanoin, - jos häntä huvittaa hakata joku niin voi aloittaa meistä. - Ei ollut äijällä hakkaushaluja.

Otimme tavarat ja jätin avaimet eteiseen. Sanoin vielä, - kuvasimme varalta Mirjan mustelmat, jos satut unohtamaan mitä teit - ja paiskasin oven kiinni." Kimmo lopetti kertomuksen.

"Yrittikö Erkki ottaa yhteyttä sinuun" kysyin Mintulta.

"Kyllä se yritti muutaman kerran, mutta sitten se tapasi sattumalta Killerin ja Henkan kaupungilla, niin yritykset loppuivat siihen." Minttu sanoi hymyillen ja katsoi Killeriä, joka hymyili takaisin.

Tuollainen se aviomiehen pitäisi olla, siihen voi luottaa ja se suojelee, eikä tarvitse aina pelätä

millä päällä se on, ajattelin katkerana ja kateellisena.

"Minulla oli pitkään niin huono olo suhteesta Erkkiin, että päätin yrittää suojella muita naisia häneltä ja hänen äidiltä. Siksi yritin varoittaa sinua. Sinun olisi pitänyt ottaa tosissaan se kirje jonka lähetin sinulle, kun muutit Erkin luo."

"En minä ole saanut mitään kirjettä!"

"Et saanut? Se on Erkki alkanut heti sensuroimaan sinun postia", Minttu sanoi vihaisesti.

"Haluatko sinä päästä kokonaan eroon Erkistä?" Kimmo kysyi minulta.

"Haluan, mutta miten se onnistuisi. Minua pelottaa mitä hän tekee jos yritän ottaa avioeron. Kerran sanoi, että haluan eron, niin hän uhkasi hakata minut niin pahasti ettei kukaan ole enää kiinnostunut minusta. En uskaltaisi koskaan liikkua yksin kaupungilla. Minun pitäisi muuttaa muualle, ja se vaatisi aikaa ja järjestelyjä.

"Eikö Erkki ole koskaan työmatkalla?" Minttu kysyi.

"Ainoastaan yhden yön yli kestävillä, eikä siinä ajassa kerkiä järjestää asioita."

"Pitäisikö minun käydä puhuttelemassa Erkkiä? Tekisin sen mielelläni." Kimmo sanoi jotenkin pahaenteisesti.

"Ei, minä en halua alentua hänen tasolleen", sanoin, "minun täytyy ratkaista tämä ilman mitään väkivaltaa."

"Olet varmaan oikeassa", myönsi Kimmokin vastahakoisesti.

"Meidän pitää saada Erkki jollakin konstilla hetkeksi pelistä pois", Minttu sanoi.

Juttelimme tilanteesta vielä jonkin aikaa ja joimme oluet pois.

"Nyt minun täytyy lähteä laittamaan ruokaa", sanoin ja nousin.

"Me selvitämme asiaa ja otamme yhteyttä", Minttu sanoi ja antoi oman puhelinnumeron.

"Jos viitsit niin ota kuvan tuosta silmästä varalta, ei tiedä vaikka tarvittaisiin todisteita myöhemmin", Kimmo sanoi.

Hyvästelimme.

 

Lähdin kävelemään kotia kohti. Kuulin vielä Mintun sanovan perääni, " kyllä tämä vielä hyvin päättyy."

Mitenhän, mietin. Kotiin kävellessäni kuljin tietokoneliikkeen ohi. Hetken mielijohteesta palasin takaisin ja ostin liikkeestä muistitikun.

Kotona otin digikameran esiin, pidin sitä väärinpäin kädessä ja ojensin käteni suoraksi. Painoin laukaisinta, salama välähteli silmissäni, mutta kipua ei nyt tuntunut. Otin vielä muutaman kuvan. Katsoin niitä, aivan kelvollisia vaikka ei näitä viitsi muille näyttääkään. Siirsin kuvat tietokoneella muistitikulle ja poistin kuvat kameran ja tietokoneen muistista. Ei aivan aikuisen naimisissa olevan naisen normaalia toimintaa, ajattelin katkerana piilottaessani muistitikun.

  8

Tapasin Mintun seuraavalla viikolla kahvilassa. Ostimme kahvit ja vaihdoimme kuulumiset. Sitten menimme itse asiaan.

"Etkö sinä voisi vain häipyä kotoa", Minttu kysyi.

"Ei se onnistu. Minun rahat ovat yhteisellä tilillä, eikä siltä voi nostaa kuin 2000€ päivässä. Minulla on noin 10000€ omaa rahaa sillä tilillä. Tarvitsisin viisi päivää, että saisin rahani pois. Jos nostaisin enemmän kerralla, tarvittaisiin molempien suostumus ja raha täytyisi tilata edeltäpäin. Pitäisi myös pakata ja järjestää kaikki asiat.

"Sitten ei auta kuin saada Erkki pois kotoa", Minna totesi päättäväisesti.

Miten minä saan Erkin viikoksi pois kotoa?" kysyin.

"Sinun pitää iskeä Niko ja saada tämä järjestämään Erkki ulkomaan komennukselle", Minttu sanoi.

Katsoin häntä hölmistyneenä, "Mitä?"

"Sinun pitää iskeä Niko ja saada hänet järkkäämään Erkki ulkomaille."

Ymmärsin lopulta mitä hän tarkoitti. Nikon iskeminen ei olisi mikään ongelma ja hän pystyisi kyllä järjestämään Erkin ulkomaan komennukselle. Heidän firmasta oli koko ajan insinöörejä ympäri maailmaa. Mutta kuinka pitkälle minun pitäisi mennä saadakseni Erkki ulkomaille.

"Milloin minä pystyn iskemään Nikon kun Erkki on aina paikalla meidän tavatessa", kysyin vieläkin ihmeissäni.

"Flirttailet silloin kun Niko on teillä kylässä ja käyhän Erkki niillä yön yli kestävillä matkoilla", Minttu neuvoi.

"Mutta vaikka Erkki olisikin poissa ja minä olisin flirttailut Nikolle niin mitä se hyödyttää. Enhän minä voi soittaa ja käskeä häntä meille."

"Ei sinun tarvitsekaan, seurasimme Nikoa ja tiedämme hänen käyvän lähes joka ilta jossakin kapakassa kaljoilla. Seuraamme vai häntä semmoisena iltana kun Erkki on pois ja ilmoitamme sinulle missä se on. Sinun ei tarvitse kuin mennä sinne tällättynä ja iskeä hänet."

Mietin asiaa. Ei ollut kovin varma suunnitelma.

"Kuinka pitkälle minun pitäisi hänen kanssa mennä"

"Niin pitkälle kuin on tarpeen. Sinut on haukuttu ja hakattu jo niin monesti uskottomuuden takia, että voit mennä kuinka pitkälle tahansa." Minttu sanoi painokkaasti.

On tosiaan hakattu ja haukuttu vaikka ei ole ollut mitään syytä.

"Minun pitää miettiä asiaa", sanoin mietteliäänä.

Joimme kahvit loppuun. Minttu vilkaisi kelloa.

"Minun pitää lähteä", hän sanoi ja nousi. "Ajattele asiaa, kyllä se onnistuu kun olet täysillä mukaan."

  9

Kotiin kävellessäni vatvoin asiaa joka kantilta. Niko oli tulossa perjantai-iltana meille kylään. En minä näin voi jatkaa, odottaa aina millä päällä Erkki on, saanko kukkia vai nyrkistä. Tarkemmin ajatellen, en minä enää edes rakastanut Erkkiä. En voisi kuvitellakaan tekeväni lasta hänelle. Kyllä minä taidan olla mukana suunnitelmassa.

Kaivoin kävellessäni kännykän esiin, naputtelin viestin Jennille 'Onko työpaikkatarjous vielä voimassa' ja lähetin viestin.

Kotia päästyäni aloin tekemään ruokaa. Kännykkäni piippasi viestin saapumisen merkiksi, viesti oli Jenniltä,

'On, kysyin johtajalta. Kun kerroin koulutuksesi, työkokemuksesi ja elämäntilanteesi, niin hän ottaisi sinut mielellään töihin. Anni jää äitiyslomalle viimeistään 6 viikon kuluttua.'

Nyt minua alkoi tosissaan kiinnostaa meidän suunnitelma.

Kahdenkymmenen minuutin päästä kännykkäni soi, otin puhelimen ja vastasin. Soittaja oli Jenni.

"Hei"

"Hei, oletko tosiaan tulossa tänne, voisit asua minun luona niin pitkään kuin haluat. Minä voin tulla auttamaan muutossa. Saan varmaan vapaata. Milloin sinä meinaat muuttaa. Minä...."

"Hei, hengitä välillä", sanoin nauraen ja keskeyttäen Jennin puhetulvan.

Jenni olisi hakenut minut vaikka yksityislentokoneella saman tien, jos en olisi toppuutellut häntä.

"Tämä on vain tällaista unelmointia", sanoin vakavana.

  10

Perjantai-iltana Niko tuli yksin meille kylään. Olin laittanut sisäfileepihvit sienikastikkeella sekä lohkoperunoita. Olin myös laittanut itseni tavallista huolellisemmin kauniiksi. Aloitin heti varovaisen flirttailemisen hänelle. Katsoin häntä silmiin kiinteästi puhuessani ja kuuntelin kiinnostuneen näköisenä hänen juttuja nauraen oikeissa kohdissa. Kosketin hänen kättä tarjotessani jotain ja hipaisin jalalla vahingossa hänen jalkaansa. Huomasin Nikon kiinnostuksen heräävän.

Kun olimme syöneet ja Niko oli vuolaasti ylistänyt minun kokkaustaitojani, siirryimme olohuoneeseen. Erkki jäi keittiöön tekemään meille juomia. Istuin sohvalle, lyhyen mekon helman jäädessä säädyttömän ylös. En nykäissyt sitä heti alemmas, vaan annoin Nikon katsella kaikessa rauhassa reisiäni. Ja hänhän katsoi, tai suorastaan tuijotti. Luulin hänen alkavan kuolaamaan kuin Bernhardien koira. Kun kuulin Erkin tulevan, nykäisin helman säädyllisemmin paikalleen. Ilta sujui rattoisasti drinkkien parissa ja jutellessa. Flirttailin Nikolle aina sopivassa paikassa. Kun hän lopulta lähti, tiesin onnistuneeni tavoitteessa.

Eikä Erkki ressukka huomannut mitään. Niko oli kyllä komea ja hyväkäytöksinen, mutta ei todellakaan mikään luotettava kaveri tai uskollinen aviomies.

Yön sain nukkua rauhassa, koska enhän ollut tehnyt mitään väärää Erkin mielestä. Olinhan ollut kiltti hänen rakkaalle, ihanalle ja luotettavalle pomolle.

11

Seuraavana keskiviikkona Erkki tuli vihaisena kotiin.

"Mikä hätänä", kysyin varovasti.

"Minun pitää lähteä Raaheen perjantaina. Sinne tulee Argentiinasta vieraita tutustumaan terästehtaaseen ja kaikki muut insinöörit ovat varattuja." Hän puhisi ja jatkoi kiukkuisena, " siellä pitää olla yön yli."

"No, eihän se ole kuin yksi yö", yritin muka lohduttaa häntä. 'Voiko tämä olla totta, heti tuli mahdollisuus kokeilla suunnitelmaa.'

Erkki ei kommentoinut mitenkään. Näytti vain vihaiselta, aivan kuin äiti olisi kieltänyt tikkarin häneltä. 'Saa nähdä kun joudut ulkomaille ainakin viikoksi, kuin kiukkuinen sitten olet', ajattelin toiveikkaana.

Lähtöön asti hän kiukutteli kuin pikkupoika ja tenttasi mitä minä aion tehdä sillä aikaa.

"Siivoan, katson TV:tä ja luen", rauhoittelin häntä. 'Ja saatan antaa pillua pomollesi jos muu ei auta suunnitelmani eteenpäin menossa, mietin ironisena.

  12

Oli perjantai-ilta. Erkki oli lähtenyt aamulla Raaheen ja tulisi takaisin kotiin joskus lauantaina iltapäivällä. Tavallisesti minä nautin yksinolosta ja rauhasta juoden hyvää viiniä ja katsellen telkkaria. Nyt oli toisin. Laitoin päälleni postmerkin kokoiset stringit ja rintaliivit, sekä lyhyen, vihreävalkoisen, ihonmyötäisen kesämekon. Hiukset laitoin osittain takaa kiinni ja meikkasin vielä itseni viimeisenpäälle.

Kun olin tyytyväinen ulkonäkööni, istuin katsomaan televisiota ja join viiniä. Uutiset olivat juuri menossa kun kännykkä soi. "Kati", vastasin.

Soittaja oli Erkki, hän kyseli vakiokysymykset, mitä teet, milloin alat nukkumaan, onko minulla häntä ikävä.

'Varmasti on, sinua ja nyrkkejäsi sekä äitiäsi.'

Vastasin vakio vastaukset, katson TV:tä, menen aikaisin sänkyyn, luen vähän aikaa ja on kauhea ikävä.

"Minä rakastan sinua aina"

"Niin minäkin sinua", vastasin.

'Rakastan sinua yhtä paljon kuin huuliherpestä.'

Lopetin puhelun. Säätiedotus oli menossa. Metrologi lupasi yöksi lämmintä ja lauantaiksi aurinkoa. Hyvä, ajattelin ivallisesti, tarkenee naida Nikoa vaikka ulkona.

Kymmenen yli kymmenen kännykkä soi toistamiseen. Tiesin ettei se ole Erkki, koska hän ei enää kehdannut tehdä tarkistussoittoja, niin kuin aluksi. Olin haukkunut hänet pari kertaa hyvin, kun hän oli herättänyt minut myöhäisillä soitoillaan.

"Kati." vastasin.

"Moi, nyt pannaan isopyörä päälle", kuului Mintun innostunut ääni. "Kohde on lähtenyt liikkeelle ja on saapunut iskupaikkaan. Hyppää mekkoon ja tule tänne", Minttu jatkoi ja kertoi tapaamispaikan.

"Tämähän on kuin agenttielokuvasta", naurahdin hermostuneesti.

"Ota rauhallisesti, olemme taustatukena."

Lopetimme puhelun ja soitin taksin. Laitoin kengät jalkaan ja otin käsilaukun. Valmis, ajattelin katsoessani itseäni eteisen kokovartalopeilistä. Yhtä äkkiä kokonainen parvi perhosia lehahti

vatsassani lentoon.

Lähdin hissillä alakertaan. Juuri kun astuin ulos, punainen taksi ajoi paikalle. Nuori mieskuski katsoi minut jaloista päähän ja hymyili leveästi. Menin taksin takapenkille, sanoin osoitteen ja aloin jännittää hirveästi.

"Tanssimaan menossa", kuski kysyi, katsoen minua peilin kautta.

"En tiedä vielä mitä teen", vastasin ajatuksissani.

Kuski taisi huomata, ettei minulle kannattanut nyt puhua, koska hän ei puhunut mitään muuta matkan aikana.

Minun aivot kävivät ylikierroksilla. Mietin mikä kaikki voi mennä pieleen. Entä jos Niko ei ole kiinnostunut minusta ja kertoo Erkille nähneensä minut ravintolassa. Miten saan Nikon innostumaan siitä, että hän järjestää Erkin ulkomaille. Tai joku muu Erkin tuttu näkee minut ravintolassa ja kertoo Erkille.

Taksi pysähtyi ravintolan eteen. Minun päässä oli miljoona kysymystä ilman vastauksia. Kuski sanoi hinnan ja maksoin sen. Astuin ulos taksista ja hengähdin syvään, se on menoa nyt.

  13 

Paikka oli onneksi tassiravintola. Kävelin suoraan baaritiskille, nyt tarvitsin rohkaisua.

"Kossucola", sanoin komealle baarimikolle.

"Tulee heti", vastasi baarimikko hurmaavasti hymyillen.

Istuin baarijakkaralle ja katselin ympärille. Hymyilevä nainen iski minulle silmää baaritiskin toisesta päästä. Oloni helpottui heti hiukan kun näin Mintun ja Killerin. Killeri heilautti päätään pöytien suuntaan. Katsoin sinne, siellä Niko istui selkä minuun päin jonkun miehen kanssa juomassa olutta ja juttelemassa.

Asetuin istumaan siten että Niko näkisi minun sivuprofiilin ja tunnistaisi, jos katsoisi minuun päin. Tunsin käsieni hikoavan ja tärisevän. Baarimikko toi paukun ja maksoin sen saman tien. Join siitä kerralla melkein puolet rauhoittuakseni.

Katselin muutenkin ympärilleni. Baarin puolella oli aika paljon ihmisiä vaikka kello ei ollut vielä kovin paljon. Huomasin useamman miehen katselevan minua kiinnostuneena. 'Varmasti joku tulee kohta tarjoamaan paukkua ja yrittää päästä housuihini'

Seurasin syrjäsilmällä Nikoa. Häntä vastapäätä istuva mies huomasi minut ja sanoi jotakin Nikolle, nousi ja tuli baaritiskille, minun viereeni seisomaan.

"Onko tämä vapaa", mies kysyi, osoittaen viereistä tuolia.

Vilkaisin tuolia ja vastasin hymyillen, "on se vapaa."

Mies oli komea ja hänellä ei ollut sormusta.

"No nyt se on varattu", hän sanoi nauraen, ja istui viereeni.

"Saisiko rouvalle olla juotavaa", hän kysyi minulta vilkaistessaan vasenta kättäni.

"Kiitos, mutta minulla on jo juotavaa", vastasin, osoittaen paukkuani.

"Sehän on melkein loppu. Minä tilaan meille molemmille kunnon paukut. Oletko tullut tanssimaan vai kavereita tapaamaan?"

"Ihan vain käymään."

Mies tilasi meille molemmille vodka limen.

'Aika hyvä itsetunto miehellä, kun olemme tunteneet noin minuutin ja hän jo tietää mitä minä haluan juoda.'

Seurasin samalla Nikoa. Hän kääntyi katsomaan kaveriaan ja jäykistyi tuntiessaan minut. Hän hyppäsi saman tien ylös tuolistaan ja tuli meidän luokse.

"Kati, kiva nähdä sinua. Taidat olla yksin liikkeellä?"

"Joo, niin olen", vastasin, yrittäen samalla näyttää yllättyneeltä. "Tulin vain käymään ohi mennessä."

"Mihin olit menossa", Niko kysyi hymyillen.

"Kotia" vastasin muka hämilläni.

"Eihän sinulla ole mitään kiirettä sinne, kun Erkkikin on poissa. Minä voin tarjota sinulle paukun."

"Olet myöhässä, minä tarjosin jo", Nikon kaveri sanoi.

"Niin, mutta Kati on minun vaha tuttu ja minulla on asiaa hänelle", Niko sanoi vaativasti kaverilleen ja katsoi häntä merkitsevästi silmiin.

Kaveri taisi ymmärtää vihjeen koska sanoi, "no siinä tapauksessa, saatte tilaamani paukut, mutta saatte itse maksaa ne. Minä lähden käymään vessassa."

Miehen lähdettyä Niko istui minun viereiselle jakkaralle. "Kiva kun tavattiin muuallakin kuin teillä ja vielä ihan kahdestaan", hän sanoi eikä malttanut olla vilkaisematta reisiäni. "Käytkö usein yksin kapakoissa?"

"En käy, tämä on itse asiassa ensimmäinen kerta naimisiinmenon jälkeen."

"Olipa minulla hyvä tuuri, kun satuit juuri tänne. Olen aina halunnut tutustua sinuun paremmin", Niko sanoi, eikä voinut olla vilkaisematta vuorostaan rintojani. "Tulitko tanssinaan vai oliko jotakin muuta mielessä?"

"Tulin vain käväisemään paukulla, mutta voisihan sitä tanssiakin muutaman kappaleen, jos vielä osaan. Erkki ei ole vienyt minua tanssimaan pariin vuoteen."

"Se tanssitaito testataan aivan kohta, kun on juotu nämä paukut", Niko sanoi osoittaen baarimikon tuomia juomia. "Nykyisin ei uskalla jättää paukkua vartioimatta, tiedä mitä siihen lisätään."

Joimme paukut jutellessamme ja Nikon silmäillessä vartaloni eri kohtia. Välillä vilkaisin baaritiskin toiseen päähän ja näin Mintun nostavan minulle peukaloa hymyillen leveästi.

Kun olimme juoneet paukut, siirryimme baarista ravintolan puolelle. Musiikki tuli levyltä. Istuimme vapaaseen pöytään ja Niko tilasi meille paukut.

Kun olimme saaneet juomat, Niko sanoi, "nyt lähdemme testaamaan sinun tanssitaitoa."

Menimme tanssilattialle. Tunsin viinan alkavan vähitellen vaikuttamaan ja oloni oli paljon rennompi. Niko oli hyvä tanssimaan, vaikka hänen oikea kätensä liukuikin säädyttömän alas kohti pyllyäni. Mielikuvitukseni alkoi maalata erilaisia tilannekuvia meistä ja tunsin alapääni kostuvan.

Tanssimme useamman kerran illan aikana ja join vielä kaksi paukkua. Yöllä olin jo aika estottomassa tilassa ja minulla oli oikeasti hauskaa Nikon seurassa. Välillä ajattelin jo antavani yön aikana Nikolle, mutta mieleeni tuli illan todellinen tarkoitus ja ryhdistäydyin. En saa olla liian helppo, muuten Nikon mielenkiinto ei ehkä säily.

Yhden aikaan sanoin lähteväni jo kotiin.

"Minä lähden yhtä matkaa", Niko sanoi heti.

'Et sinä tänä yönä minulta saa.'

Ulos päästyämme Niko sanoi, "kävellään vähän matkaa kun on niin lämmin yö."

Yö oli tosiaan pimeä, lämmin ja samettisen pehmeä, niin kuin elokuussa suomessa vain voi olla.

"Kävellään vain" vastasin.

Niko tarttui minua vyötäisiltä ja lähdimme kävelemään kohti puistoa. Emme puhuneet juuri mitään.  Puistossa oli osittain valaistu katuvaloilla. Kun saavuimme kohtaan josta äidin pikku kullanmurut olivat kivittäneet pari lamppua rikki, Niko ohjasi minut pois kävelytieltä suuren vaahteran juureen. Siinä hän pysähtyi ja käänsi minut itseään kohti. Hän tarttui toisella kädellä niskaani ja suuteli minua pitkään. Niko oli hyvä suutelija ja minä aloin käydä entistä kuumempana. Myös Niko tuntui olevan kiimassa, ainakin hänen kalunsa tuntui kovalta vatsaani vasten. Hänen toinen kätensä laskeutui pakaralleni puristaen siitä. Käsi jatkoi matkaa alemmas saavuttaen paljaan ihon ja alkaen nousta jälleen kohti pakaraa. Käsi tuntui lämpimältä liukuessaan lyhyen matkan ylös saavuttaen ohuet pikkuhousuni. 'Revi ne pois ja pane minua tässä puuta vasten.' Tartuin hänen ranteeseen ohjaten käden pois mekkoni alta, irrottautuen samalla hänestä.

"Eipä mennä liian pitkälle", kuiskasin vaikka olin todella valmis ja halukas naimaan.

Niko oli hetken hiljaa, ja sitten vastasi pettyneen kuuloisena syvästi huokaisten, "ei mennä."

Se tuli niin hartaasti, että meinasin alkaa ääneen nauramaan.

Tartuin häntä kädestä ja johdatin takaisin kävelytielle.

"Jos Erkki olisi joskus pitempään työmatkalla, niin voitaisiin ehkä tutustua paremmin", totesin muka ohimennen. Pystyin melkein kuulemaan kuinka Nikon aivot yrittivät käsitellä sanomaani lausetta. Siina kulkevat sähköimpulssit aivojen ja kullin välillä vinhaa vauhtia, ajattelin huvittuneena.

"Niin", Niko vastasi hajamielisenä.

Saavuimme puiston toiseen reunaan. Samalla musta Bemari pysähtyi jalkakäytävän reunaan ja autosta kuului Mintun iloinen ääni, "kelpaisiko Katille kyyti?

"Joo, kyllä kelpaa", sanoin ilahtuneena. "Minä olen menossa kotiin."

"Hyppää kyytiin", Minttu sanoi ja kurottautui avaamaan takaoven.

Kännyin Nikoon päin, "kiitos hauskasta illasta. Oli kiva tanssia pitkästä aikaa", sanoin ja kättelin häntä muodollisesti.

Pujahdin Bemarin takapenkille ja laitoin oven kiinni. Sussu oli kuskina. Vilkutin vielä hyvästiksi auton lähtiessä heti liikkeelle. Niko jäi hölmistyneenä seisomaan jalkakäytävälle.

14

Tiistaina Erkki tuli raivosta puhisten töistä kotiin. Paiskasi laukun lattialle ja potkaisi kengät nurkkaan kuin pikkupoika jonka koulupäivä oli mennyt huonosti.

"No, mikä nyt hätänä", kysyin varovasti.

"Perkele, minun pitää lähteä Turkkiin ensi maanantaina ja olla siellä lauantaihin saakka", hän melkein karjui.

"Miksi sinun", kysyin viattomana. 'Nikolla tuntui olevan kova kiire päästä panemaan minua.'

"On kuulemma minun vuoro mennä esittelemään laitteistoa. Ihmettelen mistä Niko nyt semmoista keksi. Eihän minun ole ennenkään pitänyt ulkomaille matkustaa. Voi perkele!" Erkki jatkoi raivoamista.

Ruoka oli valmista ja söimme hiljaisuuden vallitessa. Pystyi melkein näkemään kuinka Erkin tunnepuolen molemmat aivosolut kävivät kuumana hänen miettiessä tilannetta. Kun olimme syöneet, Erkki sanoi menevänsä kävelylenkille. Arvasin hänen menevän soittamaan äidilleen. Laitoin sillä aikaa innoissani viestin Mintulle,

'E lähtee luultavasti ensi maanantaina Turkkiin!!! Älä vastaa viestiin.'

Kuulin Erkin tulevan takaisin. Hän näytti hiukan rauhallisemmalta.

"Äiti soitti äsken. Hänellä on jotakin asiaa Helsinkiin ja aikoi tulla ensi tiistaina tänne ja olla pari päivää, eihän se haittaa?"

Meinasin tipahtaa polvilleni. Tietenkin Erkki keksi vastaiskun heti, vaikka ei tiennyt suunnitelmasta mitään.

"Ei haittaa, eipähän minun tarvitse olla yksin", vastasin, 'asuisin kyllä mieluummin vaikka Hannibal Lecterin kanssa pari päivää, ennen kuin sen huuhkajan.'

Erkki meni jääkaapille. "Eikö meillä ole yhtään kaljaa," hän huusi kiukkuisesti.

"Ei ole, en tiennyt että sinä tarvitset kaljaa viikolla. Minä voin hakea", vastasin palvelualttiina.

"Tuo mäyräkoira!"

"Joo", vastasin, otin käsilaukun ja tarkistin että kännykkä oli mukana.

Valintatalo sijaitsi kahden korttelin päässä asunnostamme. Onneksi asunnon ikkunasta ei nähnyt kaupalle. Kaivoin kännykän esiin heti kun pääsin ulos ja valitsin Mintun numeron.

Minttu vastasi melkein heti. "Hei, asiahan etenee ripeästi."

"Heti tuli mutka matkaan", vastasin hädissäni.

"No, mitä nyt?"

"Erkki soitti äidilleen ja tilasi sen tiistaiksi tänne."

"Vai niin se paska teki."

"Joo, rahat minä kyllä voin nostaa, mutta en pysty pakkaamaan mitään."

"Voinko soittaa sinulle viiden minuutin päästä?"

"Miksi?"

"Neuvottelen Kimmon kanssa asiasta."

"Okay, mutta vain viisi minuuttia, minun pitää olla ihan kohta kotona." 'Mitä ihmeen neuvoteltavaa tässä on. Huuhkaja tulee ja suunnitelma menee pipariksi.' Menin kauppaan kuin unessa. Koppasin hyllystä pakkauksen Karjalaa ja siirryin kassalle jonoon. Kassalla oli rahastamassa jo tutuksi käynyt Johanna. Hän oli usein täällä ja olimme sellaisia hyvän päivän tuttuja. ' Olisikin ollut liian helppoa jos kaikki olisi mennyt käsikirjoituksen mukaan.'

"Onko Ykkösbonus-korttia"

"On."

"Saisinko sen?" Johanna pyysi ja katsoi minua odottavasti.

"Anteeksi", sanoin ja annoin bonus- ja pankkikortin.

Johanna otti kortit ja höyläsi ne. Kiitin häntä ja laitoin kortit takaisin lompakkooni.

Olin menossa jo ulko-ovella kun Johanna huikkasi minulle, "otahan mäyris mukaan!"

Säpsähdin ja käännyin punastuen takaisin.

"Taitavat ajatukset olla jossakin muualla", Johanna kysyi ja katsoi minua jotenkin säälivästi.

Olin varma, että hän tiesi minun saavan kovaa koulutusta kotona. Olin yrittänyt peitellä koulutuksen jäljet, mutta ei niitä aina saa kokonaan piiloon.

"Niin on", vastasin hymyillen ja koppasin mäyriksen käteeni.

Johanna jäi mietteliäänä katsomaan perääni

Juuri kun pääsin ulos kaupasta kännykkä soi. "Moi, asia on järjestetty, anoppisi ei ehdi tiistaina sinne", kuului Mintun iloinen ääni.

"Miten niin ei ehdi, mistä sinä sen tiedät?"

"Tiedän vain. Parempi ettet sinä tiedä asiasta enempää, niin et vahingossa paljasta mitään."

"Ettehän te tee mitään laitonta?" kysyin huolissani.

"Ei tehdä! On kuitenkin varma ettei anoppisi tai huuhkaja, niin kuin sinä häntä tuttavallisesti kutsut, ehdi sinne heti. Eikä todennäköisesti koko viikolla."

"Jaa, miten se on mahdollista. Miten sinä sen jo nyt tiedät?"

Minttu taisi kuulla huolestumiseni, koska rauhoitteli minua. "Älä ole huolissasi, kaikki menee hyvin. Ei me ketään vahingoiteta."

Olin tullut talomme alaovelle. "Minun pitää lopettaa, soitan huomenna. Heippa."

"Heippa, ota rauhallisesti", kuului vielä Mintun rauhoittava ääni.

Kävelin portaita ylös ja samalla poistin puhelutiedot.

  15

Erkki kiukutteli lähtemiseen asti ja minä sain olla varpaillaan koko ajan, ettei hän hakkaa minua. Maanantaina kävin viemässä hänet lentokentälle. Viimeiseksi hän vielä tenttasi mitä aion tehdä. Lupasin viettää laatuaikaa anopin kanssa.

  16

Puhelin soi. Otin nokialaisen käteeni ja katsoin kuka soittaa. Näkyi vain soittajan numero.

"Katriina", vastasin.

"Hei, Niko täällä", sanoi tuttu ääni, 'kylläpä miehellä on kiire, Erkki ei ole ollut pois kuin muutaman tunnin', "minun pitäisi hakea pari Erkin paperia, jotka minun pitää faksata hänelle Turkkiin. Oletko tänään kotona?"

"Olen kotona kokopäivän. Mitä nyt kohta käyn pankkiautomaatilla, mutta siinä ei mene kauan."

"En ehdi nyt päivällä, kävisikö illalla noin seitsemän aikaa?"

'Vai semmoinen on miehellä mielessä', "Olen silloin kotona."

"Minä tulen silloin käymään, hei."

"Selvä, hei hei."

Kävin automaatilla ja nostin 2000€, tilin saldoksi jäi 23500€. Minun omia rahoja jäi tilille vielä noin 8000€. En halunnut Erkin rahoja euroakaan. Jakakoon vaikka äitinsä kanssa rahansa. Palasin kotiin ja laitoin rahat talteen lipaston lukolliseen laatikkoon ja piilotin avaimen pesuainekaappiin. 'Minähän toimin kuin joku teini, ja omassa kodissa, säälittävää'

Kuuden aikoihin aloin valmistautumaan Nikon vierailuun. Meikkasin itseni ja laitoin sinisen, lyhyen mekon päälleni. Oloni oli jostakin syystä jännittynyt, vaikka eihän minun tarvinnut enää alkaa Nikon kanssa millekään. Otin lasillisen viiniä rauhoittuakseni. Huomasin viinin vaikuttavan aivan päinvastoin. Oloni muuttui vielä jännittyneemmäksi ja tunsin alapäässäni kuumotusta. 'Millainenhan Niko olisi sängyssä, on hänellä ainakin kokemusta naisista.'

Otin vielä toisen lasin viiniä.

Ovikello soi kymmentä vaille seitsemän. Olin juonut melkein kolme lasillista viiniä ja alapääni oli tulevan illan odotuksesta jo aivan märkä. Ennen kuin avasin oven, riisuin kostuneet alushousuni pois ja heitin ne pyykkikoriin.

Niko astui sisään kädessään viinipullo. "Toin vähän juotavaa siltä varalta, että jos joudun etsimään papereita pitempään", hän sanoi hymyillen.

"Kiitos, tule peremmälle", sanoin ja otin viinipullon. Ohjasin hänet Erkin työhuoneeseen.

"Täältä ne paperit pitäisi löytyä. Otatko viiniä vai oletko autolla?"

"Ottaisin mielelläni viiniä."

Napsautin Erkin tietokoneen ja tulostimen päälle. "Tulostimella voi myös skannata ja kopioida, jos on tarvis. Minä käyn kaatamassa meille viiniä."

Menin viinipullon kanssa keittiöön ja kaadoin molemmille lasillisen. 'Toivottavasti Nikolla menee aikaa noiden papereiden kanssa, niin saan juotettua hänelle viiniä, eikä minun tarvitse viettää iltaa yksin.'

Palasin lasien kanssa Erkin työhuoneeseen. Laitoin toisen lasin pöydälle Nikon ulottuville ja maistoin omasta lasista. Viini oli todella laadukasta ja hyvää.

Katsoin Nikoa tarkemmin hänen näpäytellessä keskittyneesti tietokonetta. Hän oli jotenkin poikamainen mutta kuitenkin päättäväisen ja komean näköinen. Hän oli myös leveäharteinen ja lihaksikas. ' Ei ihme, että naiset pitävät hänestä. Tuolla ulkonäöllä ja käytöksellä saa kyllä helposti hurmattua naisen.'

Seurasin Nikon työskentelyä miettien samalla minkälainen hän olisi sängyssä. Tunsin viinin huumaavan vaikutuksen päässäni ja päätin kokeilla asiaa käytännössä. Istuin työpöydän reunalle paljastaen toisen sääreni melkein ylös asti. Jos Niko olisi kumartunut hiukan, niin hän olisi nähnyt paljaan, kiimaisen pilluni. Niko vilkaisikin reittäni ja hänen työhön keskittymisensä loppui siihen. Sormet painelivat vääriä nappuloita ja naama alkoi punehtua.

"Ota vähän viiniä", sanoin nyökäten kohti lasia.

Niko tarttui lasiin ja joi sen paniikissa melkein tyhjäksi.

"Haluaisitko jotakin vähän väkevämpää?"

"Joo, mikä ettei."

Kävin hakemassa hänelle kunnon konjakkipaukun, joka näytti hyvin maistuvan. Niko yritti jälleen keskittyä työhön. Istahdin uudestaan pöydän reunalle paljastaen vielä vähän enemmän reittäni. Jälleen hänen keskittyminen herpaantui ja hän vilkuili syrjäsilmällä reisiäni. Nousin pöydänkulmalta ylös ja kysyn haluaisiko hän lisää konjakkia. Niko tarttui puolittain tyhjentyneeseen lasiin, juoden sen tyhjäksi yhdellä ryypyllä.

"Kyllähän se maistuisi", hän kähisi konjakin poltellessa kurkkua.

Hain toisen lasillisen konjakkia.

"Nyt tämä alkaa olla valmis. Loput minä voin lähettää huomenna kotoa", Niko sanoi, kun laskin lasin pöydälle.

"Onko sinulla kiire kotiin vai jäisitkö hetkeksi juttelemaan", kysyin.

"Ei minulla ole mitään kiirettä, jään mielelläni" tuli vastaus pikaisesti.

"Mennään tuonne olohuoneen puolelle, siellä on mukavampaa" sanoin ja nousin ylös.

Niko tarttui lasiin juoden puolet siitä, huokaisten syvää konjakin polttaessa taas kurkkua. Äijä näyttää tarvitsevan rohkaisua, ajattelin huvittuneena.

Menin olohuoneeseen ja istuin sohvalle, pitäen huolen siitä että reiteni olivat viettelevästi esillä. Kuulin kuinka Niko sammutti tietokoneen. Hän tuli olohuoneeseen, katsoi minua ja sääriäni epätietoisena siitä, istuisiko sohvalle vai nojatuoliin.

"Tule tänne viereeni istumaan", sanoin taputtaen sohvaa.

Niko istahti viereeni eikä oikein tiennyt mitä tekisi. Laskin käteni hänen reidelle ja tein selväksi missä mennään. Niko siirsi kätensä reidelleni ja kumartui suutelemaan minua. Nostin käteni hänen rinnalle ja aloin avata paidan nappeja. Niko lopetti suutelemisen ja riisui paitansa pois. Hyväilin hänen, lihaksikasta ja karvaista rintaa. Kuljetin kynsiäni pitkin kiinteää rintalihasta ja siitä alas vatsalihaksien yli kohti vyötä, jota aloin avata.

Pöydällä oleva puhelimeni soi juuri silloin. Otin sen käteeni ja vastasin, "Katriina."

"Hei minä täällä. Miten siellä menee. Joko Niko lähti?"

"Lähti, heti kun oli saanut sähköpostit matkaan", sanoin vaikka käsi siirtyi reittäni pitkin kohti mekkoni helmaa.

"Täällä on ikävää ilman sinua, voi että minä toivoisin sinun olevan täällä"

"Minäkin haluaisin olla siellä" sanoin, vaikka Nikon käsi oli saavuttanut helman ja siirsi sitä ylemmäs, kohti kuumana olevaa pilluani.

"Mitä sinä teet"

"En mitään erikoista, meinasin juuri mennä sänkyyn lukemaan."

Nikon sormet siirtyivät niukalle karvoitukselleni, hyväillen niitä. Levitin jalkojani vaistonvaraisesti, ajattelematta muuta kuin tulevaa hyvää oloa. Sormilla oli vapaa pääsy minun yksityisimpään ja herkimpään paikkaan. Etusormi ja peukalo tarttuivat varovasti minun turvonneeseen klitorikseeni puristaen ja hieroen sitä hellästi.

Erkki jatkoi tyhjänpäiväistä jutustelua ja minä yritin vastata asiallisesti pitäen ääneni kurissa.

Niko siirtyi polvilleen lattialle laittaen päänsä jalkojeni väliin suudellen ensin reisieni sisäpintaa ja sitten kiimaista pilluani.

Kieli alkoi tutkia klitorista ja huulet painautuivat sen ympärille. Niko alkoi ensin imeä sitä hellästi lisäten sitten imua ja lopulta hänen alahampaat osuivat siihen. Voihkaisin äänekkäästi.

"Mitä nyt", Erkki kysyi heti.

"Ei mitään vakavaa, potkaisin vain varpaani tuolin jalkaan", tai pomosi imee juuri pilluani, sanoin yrittäen pitää ajatuksiani kasassa. Minun oli vaikea olla voihkimatta, niin hyvältä Nikon kielipeli tuntui.

Lopulta Erkki lopetti puhelun. Pudotin puhelimen matolle sohvan viereen ja nostin jalat Nikon olkapäille, antautuen täysin hänen armoilleen.

Hetken päästä Niko nousi jalkojeni välistä, vaikka minusta hän olisi saanut vielä jatkaa.

"Mennään sänkyyn," hän sanoi käheästi ja veti minut ylös sohvalta.

Nousin ja johdatin hänet meidän makuhuoneeseen. Nykäisin päiväpeiton lattialle ja käännyin häneen päin. Niko riisui vaatteensa ja tarttui mekkooni pujottaen sen pois päältäni, liivit lähtivät yhtä nopeasti.

Suutelimme seisaallaan ja tunsin kovan kyrvän vatsaani vasten. Tartuin siihen ja runkkasin sitä. Sitten kyykistyin, suutelin terskaa ja otin sen suuhun samalla jatkaen runkkaamista. Kyrpä oli valtavan kokoinen. Tunsin kuinka se sykki suussani, olisin halunnut sen laukeavan kurkkuuni, mutta oma pilluni vaati myös huomiota. Nousin ylös kietoen käteni tiukasti Nikon kaulan ympäri ja ponnistin jalat irti maasta kietoen ne hänen pakaroiden yläpuolelle. Niko kiersi toisen kätensä selkäni ympäri ja toisella tarttui pakaraani. Irrotin toisen käden kaulalta ja tartuin Nikon kyrpään, ohjaten terskan häpyhuulieni väliin. Pyöritin lanteitani, jotta sain sen oikealle kohdalle ja laskeuduin varovasti alemmas tuntien kuinka valtava kyrpä tunkeutui kuumaan ja liukkaaseen pilluuni. Laitoin käteni takaisin kaulalle ja Niko siirsi toisenkin kätensä pakaralleni. Laskeuduin niin alas että kalu oli kokonaan sisällä ja nautin hetken täydestä tunteesta.

suudelma3.jpg

Aloin varovasti liikkua edestakaisin, tunne oli huumaava. Jännitin lihaksia ja löysäsin, aina löysätessä sain mahtavan täyden tunteen sisääni. Hetken naimme seisaaltaan, kunnes Niko nojautui taaksepäin ja kaatui sängylle pysyen kokoajan sisässäni. Olin hänen päällä ja aloitin villin ratsastuksen, Nikon samalla kouriessa rintojani. Ratsastin rajuna, nauttien vapauden tunteesta. Tunsin että nyt voin tehdä mitä itse haluan.

suudelma4.jpg

Pian Niko tarttui hartioihini ja kiepsautti minut alleen, alkaen hillittömästi panna minua. Antauduin täysin aistien valtaan ja sain mahtavan orgasmin joka kesti ja kesti siihen asti kun Niko laukesi paineella sisääni.

Makasimme huohottaen sängyllä.

"Olipa mahtava orgasmi, otetaanko kohta uusi erä", kysyin hengästyneenä.

"Kyllä minulle vain sopii, kunhan hengähdetään vähän", Niko vastasi huohottaen.

 Otimme vielä toisen erän lähitaistelua eikä se ollut yhtään huonompi kuin ensimmäinen.

Makasin voipuneena pillu täynnä tuoretta spermaa.

"Voimmeko ottaa uusiksi joku toinen ilta", Niko kysyi toiveikkaana.

"Ikävä kyllä Erkin äiti on aamulla tulossa tänne. Erkki on tilannut sen vahtimaan minua, mutta jos saan sen pois täältä ennen kuin Erkki tulee, niin minä tapaisin sinut mielelläni uudelleen."

Niko oli hetken hiljaa miettien taasen sanomistani, jälleen hänen kulliin liitetyt aivosolut kävivät täysillä.

"Minä järjestän hänet uudelle matkalle."

"Se olisi kiva, haluaisin tutustua sinuun vielä paremmin, ajan kanssa", sanoin räpytellen silmiäni kuin barbi.

Niko ressukka oli heti mukana 

  17

Aamulla puoli yhdeksän aikaan kännykkäni soi.

"Katriina"

"Hei minä täällä", kuului anopin kimittävä ääni, ei mitään esittelyä, aivan kuin kaikki maailman ihmiset tunnistaisivat hänet äänestä. "Arvaa mitä on tapahtunut, minun autotalliin on murtauduttu ja autostani on varastettu renkaat. Kuinka joku voi tehdä sellaista! Minulta puolustuskyvyttömältä naiselta on viety renkaat autosta ja vielä lukitusta tallista. Mihin tämä maailma on menossa? Minä en ikävä kyllä pääse tänään teille, mutta tulen heti kun saan uudet renkaat."

Anoppi paukutti tekstiä kuin Runeberg.

'Vai puolustuskyvytön, kyllä on ollut kuolemaa uhmaava ihminen joka on uskaltanut tehdä sen' ajattelin vahingoniloisesti. "Miten joku hirviö voi tehdä sellaista. Toivottavasti saat renkaat mahdillisimman pian." sanoin osaa ottavasti.

Anoppi jatkoi vielä ainakin viisi minuuttia, puhuen maailman pahuudesta ja turvattomuudesta.

Puhelun loputtua soitin heti Mintulle.

Mintun vastattua sanoin heti, "Anoppi ei pääsekään vielä tulemaan, joku on pöllinyt renkaat sen autosta."

"Tiedän, eivätkä ne ole ainoat asia mitä siitä autosta puuttuu, mutta anoppisi ei tiedä sitä vielä. Sillä autolla ei ajeta aivan heti."

  18

Seuraavana aamuna anoppi soitti jälleen. Autolla ei päässyt vieläkään mihinkään. He olivat nyt huomanneet että siitä oli varastettu myös joku piirikortti eikä uutta saa kuin ylihuomenna. Pahoittelin kovasti hänen tuuria.

En ole ollut koskaan niin iloinen jonkun huonosta tuurista.

Soitin heti Mintulle ja kerroin hyvät uutiset. Minttu kertoi, ettei sekään ole ainoa vika autossa.

"Jos anoppi ei tule linja-autolla niin hän ei pääse tänne millään ennen kuin sinä olet kerinnyt lähteä."

  19

Aloitin pakkaamisen, pidin huolen etten ottanut mukaan mitään Erkille kuuluvaa. Otin myös yhteyden asianajajaan ja kävin hänen luona järjestämässä avioeroasiat. Hoidin myös muut järjestelyt heti alkuviikosta.

Keskiviikkona iski paniikki kun anoppi soitti tulevansa torstaina linja-autolla. Hän olisi yhden aikoihin täällä. Soitin heti paniikissa Mintulle. Minttu rauhoitteli minua ja käski soittaa Jennille, jos tämä pääsisi tulemaan aikaisemmin.

Soitin Jennille, joka sanoi lähtevänsä ajamaan niin, että on torstaina noin yhdeksän aikaa meillä. Olin tosi kiitollinen hänelle. Minä voisin nostaa viimeisen 2000€ Kajaanista.

Kirjoitin Erkille kirjeen jossa selostin miksi tähän on tultu ja etten halua olla enää missään tekemisissä hänen kanssa. Lopuksi toivotin vielä hyvää loppuelämää äitinsä kanssa. Iltapäivällä kun olin saanut kaikki hommat hoidettua, vein pakkaamani tavarat toiseen makuhuoneeseen ja katsoin, ettei mistään näkynyt muuttopuuhat. Kun olin tyytyväinen, otin lasin viiniä ja soitin Nikolle, tulisiko hän käymään tänä iltana. Sanoin että anoppi on illan pois. Niko oli enemmän kuin valmis tulemaan.

Vietimme kiihkeän illan naiden oikein kunnolla kahteen kertaan.

20

Jenni hyppäsi pakettiautosta naama hymyssä kuin hangon keksillä. Ei olisi uskonut, että hän oli ajanut yötä myöten Kajaanista, niin iloiselta hän näytti. "Hei, voi että minä olen surullinen kun jouduit tähän tilanteeseen", hän sanoi muka osaaottavalla äänellä.

En voinut kuin hymyillä hänelle, en ollut koskaan nähnyt yhtä huonoa esitystä. "Hei, kiva nähdä sinut ja mukava että sinäkin olet pahoillasi kun tämä loppui tällä tavalla", vastasin ironisesti.

Jenni huomasi vastaukseni ironian, mutta se ei haitannut hänen hyvää tuultaan.

"Missä ne tavarat ovat, niin heitetään ne tuonne perälle", hän jatkoi täynnä virtaa ja osoitti autoa.

Minttu ja Killerikin katsoivat hymyillen Jenniä. Heille selvisi varmasi heti se, kuka henkilö oli kyseessä.

"Tuollahan ne sisällä, valmiiksi pakattuna" sanoin ja jatkoin nauraen, "tarvitko apua niiden kanssa?"

"En tarvi, mene vain autoon odottamaan", Jenni huikkasi ja juoksi sisään.

Purskahdimme nauruun. "Kai me vähän autetaan", totesi Killeri naurun lomasta ja lähti sisään, joutuen väistämään Jenniä, joka tuli jo iso laatikko sylissä portaikossa vastaan.

Tavaroiden kannossa ja auton pakkaamisessa ei mennyt kuin kymmenen minuuttia. Menin vielä käymään asunnossa joka oli ollut kotini usean vuoden ajan. Kun katsoin asuntoa ilman omia tavaroita, huomasin, ettei juuri mikään ollut muuttunut. Ei tämä ole ollutkaan minun koti, tämä oli Erkin ja hänen äitinsä koti. Otin kirjeen lipaston laatikosta ja asetin sen olohuoneen pöydälle avaimien kanssa. Pidä koko paska, ajattelin katkerana.

 

Menin autolle, Minttu ja Killeri seisoivat hymyillen pakun vieressä.

"Onnistuihan se kun pantiin onnistumaan." Minttu huokaisi hyvillään ja tuli halaamaan minua.

"Kiitos kaikesta, tästä oli teille paljon vaivaa", sanoin kiitollisena.

"Ei mitään vaivaa, tämä on ollut yhtä nautintoa koko ajan. Saatiinpa sinut pois sen paskan kynsistä. Jos se yrittää jotain, niin ota yhteyttä. Me saamme sen kyllä kuriin hyvällä tai pahalla", Killeri sanoi vakuuttavasti. Ja minä uskoin häntä.

"Meidän pitää varmaan lähteä. Meillä on pitkä matka ajettavana", Jenni huikkasi pakun ikkunasta.

"Minä tulen", sanoin ja halasin vielä Kimmoakin, "Kiitos."

Kiersin auton ja kiipesin vänkärin paikalle. Jenni hymyili minulle ja sanoi, "nyt sinullakin alkaa oikea elämä ilman pelkoa."

 

Siitä on kolme vuotta kun pakkasimme pakettiauton ja ajoimme Kajaaniin. Yhden kerran Erkki yritti vakavammin ottaa minuun yhteyttä, mutta ilmoitin siitä Mintulle, eikä Erkki yrittänyt enää ottaa minuun suoraan yhteyttä.

Kaikki keskustelut sen jälkeen on käyty asianajotoimistojen kautta.

Asuin edelleen Jennin luona ja meillä menee hyvin.